ARBITRII PRAHOVENI SUNT PREGATITI PENTRU NOUL SEZON

August 3, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Fotbal AJF, Stiri principale

testare_arbitrii Campionatele judeţene de fotbal sunt foarte aproape de debut, iar în acest sens arbitrii judeţeni se află în linie dreaptă cu pregătirea. Astfel, în prima zi a week-end-ului trecut, în parcul din imediata vecinătate a Sălii Sporturilor “Olimpia”, din Ploieşti, cavalerii în negru locali au susţinut probele fizice fără de care nu pot oficia în competiţiile organizate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova. Pentru a putea arbitra în sezonul viitor, fiecare cavaler al fluierului a fost obligat să alerge minimum 2700 de metri în 12 minute.

După ce s-a încheiat testarea fizică, “fluieraşii şi stegarii” locali au participat la proba teoretică, verificare care s-a desfăşurat la şcoala generală “Rareş Vodă”, din Ploieşti. Potrivit primelor estimări, evoluţia arbitrilor judeţeni a fost una foarte bună la ambele probe, dar răspunsurile oficiale se vor afişa cu puţin timp înainte de debutul în noul sezon competiţional.

Verificări şi la lotul republican

Astăzi, pe stadionul Dinamo, din Bucureşti, se va desfăşura testarea fizică a arbitrilor şi a asistenţilor restanţieri. Printre cei 21 de cavaleri în negru din întreaga ţară se numără şi trei arbitri originari din Ploieşti: Florin Ionescu, Raluca Ştefănescu şi Andrei Achimescu. Dintre aceştia, Ştefănescu şi Achimescu au cerere de indisponibilitate până la finele acestui an, şi, deci, nu se vor prezenta la testarea de astăzi. Doar Ionescu se va prezenta la concursul din Capitală, el neputând lua parte la prima fază a testării din cauza unei accidentări.

În altă ordine de idei, în zilele de 7-9 august, Comisia Centrală de Arbitri va organiza în cinci centre din ţară “Cursurile de Instruire” cu lotul Ligii a III-a. Arbitrii prahoveni de la acest nivel au fost repartizaţi în centrul de la Bucureşti, alături de cavalerii fluierului din alte nouă judeţe din ţară.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!