LIPSA DE INSPIRATIE = INFRANGERE!

faza_astra_pandurii Astra Ploieşti - Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0 - 0)

Stadion: “Astra”. Spectatori: 2000.

A marcat: Păcurar (46).

Astra: Munteanu - Mihalache, Rohat (cpt), Oprsal, Sandu (76 - Muşat) - Predescu (70 - Paulinho Pestana), Izvoreanu, Takayuki, Alexe - Chiacu (59 - Ciobanu), Păun. Antrenor: Ion Moldovan.

Pandurii: Stanca - Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso Carlos - Hidişan (82 - Dedu), Stângă (cpt), Păcurar (65 - Murgan), Grecu - Stromajer (65 - Arieta Perez), Rascovic. Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Rohat (45), Predescu (64), Muşat (89) / Stromajer, Martinovic (77), Stanca (86).

Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) - Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Bogdan Iliescu (Craiova).

Arbitru de rezervă: Ciprian Dansa (Oradea).

Observator LPF:  Romeo Paşcu (Braşov).

Observator FRF: Dan Petrescu (Bucureşti).

Jucătorul meciului: Florin Stângă (Pandurii).

După cinci ani de absenţă pe eşichierul primei ligi fotbalistice din România, organizatorii au încercat să-şi primească suporterii cum nu se poate mai frumos. Tabelă electronică, cum ar spune românul, ultimul răgnet, noul imn al Astrei “recitat” de către crainicul stadionului, prof. Dan Culicovschi, o galerie extrem de zgomotoasă care “a biciuit” neîncetat tobele din dotare…

La “oficială” a fost prezent întregul staff administrativ al clubului astrist, o lojă a fost ocupată în întregime de conducerea tehnico-administrativă a noii divizionare secunde, Tricolorul Breaza, în imediata sa vecinătate poziţionându-se marii campioni mondiali de box, ploieşteanul Adrian Diaconu şi gălăţeanul Lucian Bute, aplaudaţi la scenă deschisă de către spectatori.

Pe acest fundal de sărbătoare a început şi partida “drăcuşorilor” cu “autobaza pandurilor” gorjeni, cele două combatante renunţând, încă de la debut, la perioada de tatonare specifică, de altfel, între două echipe care nu se cunosc mai deloc. De altfel. în minutul trei putea fi foarte bine 0-1 sau 1-0, dacă Rascovic şi, imediat, Păun, din poziţii ideale, n-ar fi fost blocaţi de către cei doi portari care au intervenit salutar în situaţii critice.

A urmat, apoi, o scurtă “analiză generală”, jocul derulându-se în zona neutră, departe de cele două porţi, deci fără faze de poartă periculoase. Totuşi, primii care au “zbughit-o” spre poartă au fost oaspeţii, la incursiunea lui Păcurar (19), dar goal-keeper-ul ploieştean a intervenit spectaculos. Au urmat, apoi, bune oprtunităţi ale prahovenilor de a deschide scorul, dar Mihalache (25,29) şi în special Chiacu (42 - scăpat singur cu portarul) nu au fost suficient de exacţi în execuţii pentru a aduce satisfacţie în tribune.

Şi mitanul secund a început în forţă, Predescu a scăpat, şi el, singur cu Stanca, însă din opt metri a trimis balonul peste bară! În faza imediat următoare, gorjenii, profitând şi de indecizia defensivei astriste, au reuşit unicul gol al partidei, înscris, din trei metri, de Păcurar!

Trei minute mai târziu, Rascovic putea să mai înscrie o dată, dar Munteanu şi, ulterior, Rohat au salvat situaţia.

Vizibil  afectaţi de golul primit, având asupra lor şi tracul debutului,unele execuţii stângace dar, în special, lipsa unui conducător de joc, fotbaliştii pregătiţi de Ion Moldovan au fost uşor anihilaţi de partenerii lor de întrecere, mult mai “copţi” pentru Liga I.

Singura speranţă de egalare a fost irosită de către Păun (75), care a şutat puternic, dar mingea care îl depăşise ,iniţial,  pe Stanca a fost oprită, tot de către acesta, pe linia porţii!

Astfel, Astra a debutat cu stângul, jocul echipei, în ansamblu, având mult de suferit în special la construcţie, exact unde duminică seara musafirii lor au excelat, căpitanul Stângă fiind, în opinia mea, omul care a “îngropat” la meciul de debut formaţia ploieşteană. Lacune serioase au fost şi la finalizare unde de asemenea trebuie lucrat serios.

Declaraţii după meci:

Ion Moldovan- antrenor Astra :

Se pare că n-am reuşit să trecem pragul debutului. Cu toate acestea am avut câteva situaţii de a marca şi am luat un gol întâmplător! Consider că un rezultat de egalitate era mai echitabil! Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul,  noi neavând registrul tactic al lui Sorin. “

Sorin Cârţu- antrenor Pandurii :

Un scor care ne aduce trei puncte! Cred că meciul s-a jucat după ratarea gazdelor (n.n - Predescu, min.46). Una este să pleci de l a minus 1 şi alta este să conduci cu 1-0!”

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!