INSTRUCTIE CU POLONEZI!

Iulie 17, 2009 by redactie  
Filed under Fotbal liga I, Stiri principale

faza_astra_ploiesti Astra Ploieşti - Slask Wroclaw 5-1 (1-1)

Au marcat: Atiku, Mihalache, Ciobanu, Oprsal, Păun / Szewczuk.

Astra: Iatan - Crăciun, Fondja, Izvoranu, Stan - Dja Ettien, Diaconescu, Păduraru,  Atiku - Miljenko Bosnjak, Ndjodo jogoscasinoonline.eu

Repriza a doua: Miron - Mihalache , Rohat, Oprsal, Sandu- Cataramă, Takayuki, V. Gheorghe, Tigoianu - Ciobanu, Păun. Au mai jucat: Gafiţa, Miki Kjeldsen.

Slask: Vazgec - Socha, Celeban, Pawelec, Spahić - M. Gancarczyk, Łukasiewicz, Dudek, J. Gancarczyk - Szewczuk, Sotirović .

Repriza a doua: Vazgec - Kaśnikowski, Celeban, Spahić, Pawelec - Korenik, Ulatowski, Tymiński, Szydziak - Klofik - Vuk.

Astra Ploieşti a făcut spectacol cu prim-divizionara poloneză Slask Wroclaw, căruia i-a dat 4 goluri în repriza secundă, când Ion Moldovan a introdus titularii în teren! A fost 5-1 pentru Astra, în cel de-al doilea meci jucat în Slovenia, unul în care ploieştenii au arătat că pot să-şi depăşească oricând condiţia, aşa cum s-a întâmplat şi în jocul amical cu Dinamo, când echipa din „9 Mai” a învins cu 4-2!

Ion Moldovan a decis să înceapă meciul cu „echipa a doua”, dorind să-i vadă la lucru pe noii-veniţi, sau aflaţi în probe.   Prim-divizionara poloneză a deschis scorul în prima repriză, Szewczuk marcând în min. 20, dar ghanezul Atiku aa adus egalarea cu o lovitură de cap (min. 27) acesta fiind şi scorul de la pauză: 1-1. Asta şi pentru că, Iatan a apărat un penalty, Astra reuşind să intre bine la cabine, fără dezavantaj pe tabelă.  „Comisarul” i-a văzut la lucru pe ultimii veniţi, care au însă, în marea lor majoritate, handicapul lipsei pregătirii centralizate. Este şi cazul lui Neagoe, care este în urmă din punct de veder fizic, alţi doi jucători ce nu au evolkuat deloc fiind Chiacu şi Paulinho, care s-au antrenat separat, din cauza unor accidentări uşoare. Izvoranu a debutat şi el , o bună impresie lăsând ghanezul Atiku, care a şi fost menţinut în lot, cel puţin încă un meci amical, la care va fi văzut, din nou la lucru. De remarcat prezenţa în primul unsprezece al câştigătoarei Cupei Poloniei, din 2009, a trei internaţionali polonezi, Celeban, Pawelec şi Łukasiewicz!

Măcel după pauză

Pentru Astra, „distracţia” a  început după pauză, când Moldovan a scos la „treabă” titularii,  Mihalache aducând echipa ploieşteană în avantaj cu o ghiulea de la 20 de metri, din lovitură liberă (min. 58), apoi, imediat, Ciobanu a făcut 3-1, după o minge furată fundaşilor adverşi (min. 60). Spectacolul a fost întregit de  Oprsal (gol din foarfecă, după o preluare pe piept (!), în minutul 63, scorul final fiind stabilit de Păun (min. 72) după o cursă caracteristcă, în driblinguri, de vreo 30 de metri, tot el ratând şi ultima mare ocazie a partidei, singur cu portarul suedez Vazgec! 5-1 şi, după duşul rece, din meciul cu ungurii de la Lombard Papa, astriştii speră că prestaţia din acest joc va putea fi repetată în meciurile oficiale! Aseară, Astra a dat piept cu Strum Graz, turneul din Slovenia continuând până în 24 iulie, pentru ploieşteni.

Astra şi-a luat argentinian! -  Abel Valdez a semnat pe 3 ani

Joi, lotul Astrei s-a mai „îmbogăţit” cu încă o naţionalitate, după japonezul Takayuki, cehul Oprsal şi portughezul Paulinho, care au contracte cu nou-promovata în primul eşalon, acum fiind rândul unui sud-american să devină astrist. Este vorba despre Abel Valdez, un argentinian de 21 de ani, care a jucat, în ultimele luni la Delta Tulcea, el fiind remarcat la meciul direct, din ultima etapă, de către oficialii ploieşteni.

Valdez a venit în România iarna trecută, după ce jucase 15 meciuri în prima ligă din Paraguay, la echipa de prim-eşalon „Club 12 de Octobre”, el fiind adus de un impresar, în România, după ce a fost remarcat la un trial organizat în Spania şi la care jucătorul participa. Acum, după doar un retur jucat în eşalonul secund, Valdez va evolua în Liga I, la doar 21 de ani, el fiind considerat unul dintre jucătorii ce poate avea o evoluţie ascendentă, fundaşul central semnând un contract valabil pentru 3 sezoane, după ce a fost cumpărat de Astra, la Delta Tulcea. Preşedintele Astrei, Marian Manea spune că: „este un transfer reuşit, un pariu al nostru şi credem că poate ajunge un fundaş de mare valoare. Am fost impresionaţi de modestia lui şi dorinţa de a juca în liga I”.

Comments

3 Comments on "INSTRUCTIE CU POLONEZI!"

  1. Clipuri on Sâm, 18th Iul 2009 7:58 pm 

    Hai ca s-au descurcat bine baietii. Incet, incet iesim noi la lumina !

  2. Rock online on Lun, 20th Iul 2009 9:33 am 

    Lasa ca le prinde bine. Or fi ei polonezii ca sacul de box, dar mai dau si ei din picioare si ne pun pe alergat.

  3. Ceai on Lun, 20th Iul 2009 6:43 pm 

    Sa vedem ca o sa avem din toamna pe teren. Oricum succes echipei.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!