ZI FOARTE BUNA PENTRU PUGILISTII DE LA PETROM

Februarie 4, 2010 by Nelu Stefanescu  
Filed under Box, Stiri principale

box juniori După un început de competiţie mulţumitor, în cea de-a doua zi a turneului din cadrul “Cupei României” la box-juniori,care se dispută în sala de sport “Grădinari” din Iaşi ,  pugiliştii de la Petrom Petrolul Ploieşti s-au dezlănţuit, realmente. Astfel, în cele două gale de miercuri seara, prestaţia celor cinci boxeri petrolişti – asistaţi la “locul faptei” de către maeştrii emeriţi Titi Tudor, Ion Moroiţă, dar şi de antrenorul Adrian Pârlogea – a fost una deosebită. Patru dintre cei cinci boxeri care au urcat pe ring şi-au învins, de o manieră categorică, partenerii de întrecere. Un succes deosebit a realizat Roberto Moţoi, la categoria 48 kg, acesta obligându-şi adversarul localnic să abandoneze lupta la începutul reprizei secunde, în aplauzele publicului ieşean care, astfel, a recunoscut, cu francheţe, superioritatea sportivului petrolist.
Spre deosebire de boxerii de la Petrom, cei de la Conpet – care l-au avut, la colţul ringului, pe antrenorul Vasile Nicorescu – au contabilizat un succes prin Răzvan Ghizeanu, dar şi un insucces, discutabil, al lui Sorin Adam, care l-a întâlnit pe boxerul ieşean Jugău, decizia fiind una pe muchie de cuţit.
Rezultatele tehnice ale sportivilor ploieşteni au fost următoarele:
Petrom Petrolul Ploieşti:
Categoria 46 kg
Georgian Tudor l-a bătut la puncte pe Sorin Vlăducu (Alro Slatina)
Alexandru Vrânceanu b.p Ion Bîlcan (CSM Bacău)
Categoria 48 kg
Roberto Moţoi  b.ab.II Vasile Spătaru (Gladiatorul Iaşi)
Categoria 50 kg
Florin Năstase b.p Romeo Macarie (CS Oradea)
Categoria
Emil Mihalea p.p Vicenţiu Lică (BC Simion Bucureşti)
Conpet:
Categoria 48 kg
Sorin Adam a pierdut la puncte în faţa lui Gheorghe Jugău (Gladiatorul Iaşi)
Categoria 66 kg
Răzvan Ghizeanu b.p George Valflutur (CSM Baia Mare)
În urma acestor rezultate, cele două delegaţii ploieştene au obţinut, deocamdată, un număr de şase medalii de bronz prin pugiliştii Georgian Tudor, Florin Năstase, Roberto Moţoi, Marin Preda (Petrom Petrolul Ploieşti), respectiv, Andrei Vasilescu şi Răzvan Ghizeanu (Conpet Stelică Box).
In aceasta seară, pentru accederea în semifinală şi finală, boxerii de la Petrom vor întâlni parteneri de întrecere dificili, greu de învins, conform programului stabilit, pe care îl redăm mai jos:
Categoria 46 kg
Georgian Tudor (Petrom) – Alin Vrânceanu (CS Mizil-Petrom)
Categoria 50 kg
Silviu Alecu – Alberto Stoian (Metrorex Bucureşti)
Categoria 54 kg
Andrei Gurău – Marian Piţa (BC Brăila)
Categoria 63 kg
Raimond Gheorghe – Alexandru Stan (Dinamo Bucureşti)
De menţionat că niciun sportiv de la Conpet-Stelică Box nu va urca in aceasta aseară în ring, emoţii fiind doar în tabăra petrolistă care priveşte cu încredere spre finală!

Iată ce ne-a declarat şeful delegaţiei de la Petrom Ploieşti, antrenorul emerit Titi Tudor: “Sunt foarte mulţumit de evoluţia avută până acum de elevii mei, chiar şi de a celor care au părăsit prematur competiţia, aceştia nefiind mai prejos decât cei care au acces în fazele superioare. Sper că vom aduce şi medalii de aur la Ploieşti!
Pe acceaşi lungime de undă a fost şi antrenorul Vasile Nicorescu de la Conpet: “Suntem pe un drum bun, în luptă pentru medalii şi asta în condiţiile în care boxerii noştri se află la început de carieră“.
Desigur, pentru a intra în posesia unor medaliilor de argint sau de aur, atât antrenorii celor două echipe, cât şi micuţii pugilişti prahoveni lucrează, suficient de atent, la strategii câştigătoare. Bine ar fi ca sambata dimineaţă  – la ora 11,00 când se va disputa gala finală – toţi boxerii noştri să fie în plenitudinea forţelor fizice, dar şi a tehnicii de concurs necesare adjudecării titlulurilor puse în joc.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!