START SPRE ESTONIA VIA RIGA

Decembrie 9, 2009 by redactie  
Filed under Hochei, Stiri principale

Delegaţia României a plecat, miercuri dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, spre Riga, acolo unde va susţine o partidă amicală în faţa reprezentativei Letoniei, ultima înaintea începerii Campionatului Mondial Under 20 din Estonia.
Staff-ul tehnic al echipei de tineret a României, format din Antal Elod (antrenor principal), Adrian Divoiu şi Attila Nagy (antrenori secunzi), au convocat 29 de jucători cu care speră o clasare pe podium la Mondialele de la Narva (Estonia)
În lotul convocat pentru Campionatul Mondial de la Narva sunt reprezentate opt echipe: cinci din ţară şi trei din străinătate. Aşa cum era normal, cei mai mulţi jucători i-a dat campioana României, Sport Club Miercurea Ciuc – nouă – urmată de Steaua Bucureşti – şapte – SCM Fenestela Braşov, Progym Gheorgheni – patru – şi Dunărea Galaţi. Lotul este completat de trei stranieri care provin din Suedia – IF Troja Ljungby – şi Ungaria – Alba Volan, Budapest Stars.

Portari
1. Ruczuj Gellert (SC Miercurea Ciuc)
20. Balasz Csogor (SCM Fenestela Braşov)
96. Szakacs Szabolcs (Progym Gheorgheni)

Fundaşi
2. Vlad Botoş (SCM Fenestela Braşov)
4. David Attila (SC Miercurea Ciuc)
10. Ioan Florea (Steaua Bucureşti)
6. Janos Imre (SC Miercurea Ciuc)
8. Kovacs Norbert (SC Miercurea Ciuc)
3. Laczko David Levente (SCM Fenestela Braşov)
9. Pal Ferenc (SCM Fenestela Braşov)

Atacanţi
98. Ambrus Alpar (Progym Gheorgheni)
11. Andras Norbert (SC Miercurea Ciuc)
22. Becze Tihamer (IF Troja Ljungby)
16. Cătătlin Berdilă (CSM Dunărea Galaţi)
19. Biro Tamaş (SC Miercurea Ciuc)
99. Farkas Tamaş (Alba Volan)
7. Fodor Csanad (Budapest Stars)
17. Fulop Elod (SC Miercurea Ciuc)
13. Roberto Gliga (Steaua Bucureşti)
25. Imecs Attila (SCM Fenestela Braşov)
21. Adrian Irimia (Steaua Bucureşti)
15. Claudiu Mihăilescu (Steaua Bucureşti)
18. Zolt Molnar  (Progym Gheorgheni)
5. Molnar Zsombor (SC Miercurea Ciuc)
23. Leonard Pascaru (Steaua Bucureşti)
14. Peter Zsolt  (Progym Gheorgheni)
24. Bogdan Ştefan (Steaua Bucureşti)
12. Cătălin Ţapu (Steaua Bucureşti)
97. Daniel Trancă (SC Miercurea Ciuc)

Oficiali jogoscasinoonline.eu

Marius Gliga (team leader)
Antal Elod (antrenor principal)
Adrian Divoiu (antrenor secund)
Attila Nagy (antrenor secund)
Bachner Istvan (medic)
Jean Stanciu (manager de echipament)

Elod Antal: Sperăm la un loc pe podium

Antrenorul principal al reprezentativei under 20 a României, Elod Antal, a declarat că obiectivul principal al echipei sale este clasarea pe podium la Campionatul Mondial care va începe sâmbătă, la Narva (Estonia).

Echipa s-a aflat în cantonament la Miercurea Ciuc, din 30 noiembrie şi până pe 7 decembrie, acolo unde am pregătit minuţios fiecare detaliu. Din păcate nu am lucrat aşa cum ne-am fi dorit din cauza faptului că nu am, avut la dispoziţie lotul complet. Abia luni am reuşit să strângem tot lotul, dar nu vor fi probleme din acest punct de vedere şi sper, la fel ca şi băieţii, să ne îndeplinim obiectivul, clasarea pe podium”.

Elod Antal a spus că este foarte mulţumit de componenţa lotului, dar mai ales de faptul că jucătorii săi joacă în mod constant la echipele de club, ceea ce constituie un mare avantaj.

Avem un lot nou faţă de anul trecut, cu jucători care înţeleg că trebuie să dea tot ce au mai bun pentru a face performanţă. I-am văzut foarte motivaţi în toată această perioadă în care ne-am aflat în cantonament, au fost concentraţi şi atenţi la tot ceea ce li s-a explicat. Pe mine, ca antrenor, mă bucură enorm faptul că toţi aceşti tineri, de 19-20 de ani joacă în mod constant la echipele lor de club, ceea ce este un mare avantaj faţă de anul trecut, când evolua sporadic”.

Tehnicianul a explicat că în urma analizării tuturor adversarilor a ajuns la concluzia că Letonia şi Estonia sunt favorite la primul loc, însă nu exclude şi o surpriză din partea României.

În afara antrenamentelor pe ghaţă, s-a făcut analiza video în care ne-am urmărit viitorii adversari şi pot spune că Lituania şi Estonia au un mic avans faţă de noi şi cred că sunt principalele candidate. Chiar şi aşa, să ştiţi că nu este exclus să intrăm şi noi în hora calificării şi să producem o surpriză. Celelalte echipe din grupă, Belgia, Olanda şi Serbia sunt aproape de nivelul nostrum, însă eu cred că avem un uşor avantaj. Sigur, acestea sunt păreri făcute în urma studierii adversarilor, pot fi subiective, dar totul se va decide pe gheaţă”.

Elod Antal a susţinut că punctual slab al echipei României este apărarea, care nu susţine aşa cum şi-ar fi dorit acţiunile din ofensivă.

Defensiva este compartimentul care mă nemulţumeşte cel mai mult. Din punctual meu de vedere fundaşii sunt cam lenţi şi nu-i susţin pe colegii lor pe faza de atac, aşa cum mi-aş dori. Această sincopă îi obigă pe jucătorii din linia ogfensivă să coboare prea mult pentru a-şi lua pucul, ceea ce înseamnă întârzierea jocului şi oferă posibilitatea adversarului de a se aşeza în defensivă. Sper ca până la ora de start a Campionatului Mondial să reglăm şi această problemă”.

Biroul de presa
al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata Bonus Fara Depunere

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!