S-A DESFIINTAT LOTUL NATIONAL DE JUNIORI

Ianuarie 5, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Box

Titi Tudor

Titi Tudor

Dupa ce, ani buni la rand, a obtinut rezultate importante pe plan international, lotul national de juniori a fost desfiintat de catre mai marii Federatiei Romane de Box (FRB).

Astfel, incepand cu acest an, reprezentativa condusa de ploiesteanul Titi Tudor  a devenit istorie, iar cei mai buni pugilisti de la acest lot au fost cooptati la lotul national de tineret. “Cu siguranta acesta masura va afecta boxul amator din tara noastra”, ne-a declarat, dezamagit de decizia luata, maestrul emerit Titi Tudor. Acelasi interlocutor a mai adaugat: “De-a lungul timpului, pe la lotul national de cadeti, care ulterior s-a numit lotul national de juniori, au trecut sportivi precum Leonard Doroftei, Adrian Diaconu, Lucian Bute sau Ion Ionut, care au ajuns pugilisti de renume international. Mai mult, tot lotul national de seniori si tineret a trecut prin mana mea si de aceea nu inteleg de ce s-a desfiintat acest lot. Am fost acuzat de… performanta”.

Totusi, unele voci spun ca masura luata de catre presedintele FRB, Rudel Obreja, are la baza conflictul existent intre Obreja si fostul campion mondial la profesionism Leonard Doroftei.

La lotul national de cadeti se aflau si trei sportivi legitimati la CS Petrom-Petrolul Ploiesti, dar dintre acestia doar Nicu Manea fiind convocat la lotul national de tineret, reprezentiva care isi are cantonamentul la Mangalia. “Cred ca nu-l voi lasa pe Manea sa se prezinte la lotul national de tineret, pentru ca sunt convins ca acolo nu va progresa”, a mai spus Titi Tudor, care a tinut sa precizeze ca “pentru Manea e mai bine sa fie langa mine, sa se pregateasca”.

Asadar, celui care i se mai spune si “Prosop” va ramane doar antrenor la clubul “gazar”, astfel ca impreuna cu Ion Moroita, Leontin Sandu, Ovidiu Dragomir si Adrian Parlogea vor avea mai mult timp pentru a pregati viitorii pugilisti ploiesteni.

 

 

Comments

One Comment on "S-A DESFIINTAT LOTUL NATIONAL DE JUNIORI"

  1. victor on Mar, 17th Feb 2009 8:48 pm 

    as vrea tare mult sa fac box de performanta…insa am fost la sala din ploiesti si mi s-a spus ca varsta nu imi permite deoarece este prea mare (17 ani )….eu am mai facut karate de performanta timp de 4-5 ani…..chiar nu se poate ca la 17 ani sa practic box de performanta????

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!