REVANSA, PANA LA FINELE ANULUI

Iunie 29, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Box

Pe 19 iunie, la Montreal, în Canada, pugilistul ploieştean Adrian Diaconu a suferit prima înfrângere la profesionism, fiind “răpus” de localnicul Jean Pascal. Meciul a contat pentru desemnarea campionului mondial al versiunii WBC, la categoria semigrea. După disputa din oraşul canadian, sportivul originar din Ploieşti a spus următoarele: “Am un singur regret. Am aşteptat prea mult disputa pentru titlu. Am muncit mult să ajung aici, am tras tare la antrenamente, dar nu e acelaşi lucru ca în partidele oficiale”.

Conform protocolului încheiat între cluburile celor doi sportivi, până la sfârşitul acestui an va avea loc revanşa meciului dintre Diaconu şi Pascal.

Din câte se pare, întâlnirea ar putea fi găzduită tot la Montreal, dar sunt şanse infime ca meciul dintre cei doi să aibă loc chiar la Bucureşti, aşa cum ar dori românul.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, caută în aceste zile surse de finanţare pentru organizarea partidei lui Diaconu în capitala României. Un răspuns privind revanşa partidei dintre cei doi pugilişti îl vom şti în cel mai scurt timp.

Meciul pierdut în faţa lui Pascal a fost prima înfrângere din cariera de profesionism a lui Diaconu, după 26 de partide disputate, în care 15 au fost câştigate înainte de limită. Ploieşteanul era în posesia centurii WBC din 22 iulie 2008, după ce adversarul său de atunci, americanul Chad Dawson, a refuzat, în dese rânduri, să-l întâlnească pe Adrian.

Moroiţă: “Adrian nu a pierdut”

La partida de la Montreal a lui Adrian Diaconu cu Jean Pascal a asistat şi primul său antrenor, maestrul emerit Ion Moroiţă, cel care între timp a devenit naşul lui de căsătorie. Despre întâlnirea în care fostul sportiv de la Petrom-Ploieşti a pierdut primul meci din cariera de profesionist, astăzi, Moroiţă ne-a spus: “Nici acum nu-mi vine să cred că Adrian a fost declarat învins. În urmă cu o jumătate de oră am revăzut meciul finului meu şi spus că el nu a pierdut partida în faţa lui Pascal. Poate au fost alte interese la mijloc de a fost declarat învingător pugilistul din Canada. Sunt convins că data viitoare Adi îl va învinge fără drept de apel”.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!