CONTROVERSE LA NATIONALE DE BOX DE LA PLOIESTI

Mai 4, 2009 by Cristi Damian  
Filed under Box

Fără teamă de a greşi se poate spune că “Republica Ploieşti” este o adevărată capitală a boxului amator românesc, cel puţin la nivel juvenil. Şi asta graţie unor rezultate de excepţie ale micuţilor pugilişti ploieşteni, ale conducerii tehnice - Titi Tudor, Ion Moroiţă, Leontin Sandu, Adrian Pârlogea şi Ovidiu Dragomir - care, la fiecare competiţie de mare amploare au ţinut steagul Petromului la înălţime. Eforturile antrenorilor şi ale tinerilor sportivi au fost susţinute la parametri înalţi de către conducerea executivă de la Petrom Petrolul Ploieşti, în special de preşedintele Ion Zidaru, un om care iubeşte şi, în egală măsură, preţuieşte performanţa. Imediat după încheierea galei, şeful clubului găzar a catalogat astfel prestaţia prahovenilor: “Ei au obţinut rezultate destul de bune, în condiţiile în care mulţi dintre ei sunt la începutul carierei sportive. Îi felicit pe toţi, pentru modul şi dăruirea de care au dat dovadă“.

La rândul său, Titi “Prosop” Tudor a spus: “Am avut parte de două meciuri extrem de tensionate (n.n. - Nicu Manea-66 kg şi Dragoş Cocoş-80 kg) care, evident, m-au marcat. Consider că atât Manea, cât şi Cocoş, au câştigat de drept disputele din ring cu cei de la Dinamo Bucureşti. Este o ruşine ce i s-a întâmplat lui Cocoş, care deşi a boxat tehnic şi tactic, fiind cu mult peste adversarul său, nu a fost declarat învingător. Pentru mine el este adevăratul câştigător al centurii de la categoria 80 de kg”. Dar, la doar câteva ore de la încheirea galei, Titi Tudor a judecat la rece evenimenete din meciurile cu decizii controversate: “Ce să le fac! Aştia sunt oamenii. Bucuria mea cea mai mare este aceea că noi ne mândrim cu munca noastră şi a elevilor noştri, în timp ce clubul Dinamo cumpără sportivi de la diverse echipe din ţară!”.

Despre decizia controversată din meciul dintre “găzarul” Dragoş Cocoş şi dinamovistul Vicenţiu Lică, meci contând pentru finala categoriei 80 de kg, delegatul general al reuniunii, Constantin Martiniuc, a ţinut să ne precizeze: “Decizia a fost una corectă, pugilistul bucureştean fiind mai tehnic şi a punctat clar. Nu acelaşi lucru l-a făcut băiatul de la Petrom, mult mai dezordonat la aceste capitole“.

 

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!