COSAREK, SCHIMBAT DE LA AFC FILIPESTII DE PADURE

Vasile CosarekÎn urma unei şedinţe a factorilor de decizie din cadrul clubului de Liga a III-a, AFC Filipeştii de Pădure, s-au hotărât mai multe aspecte privind viitorul echipei. Astfel, conform spuselor preşedintelui de onoare al echipei, primarul Costel Morărescu, formaţia nu va mai fi susţinută din bani proveniţi de la bugetul local, urmând ca, de acum încolo, principala sursă de finanţare să vină din sponsorizări. “Nu este normal ca echipa să fie susţinută din banii Consiliului Local, mai ales că în ultimul sezon nu am avut rezultatele scontate“, ne-a spus Morărescu, care a mai adăugat: “Primăria va suporta doar cheltuielile de întreţinere a bazei sportive, în timp ce banii pentru plata jucătorilor, a antrenorilor şi baremurile de arbitraj vor veni de la cei 20 de sponsori locali, cu care am semnat înţelegeri valabile până la finele acestui an“.

Un alt aspect în ceea ce priveşte viitorul echipei este legat de conducerea tehnică a formaţiei din Filipeştii de Pădure. Din acest sezon, de pregătirea formaţiei nu se va mai ocupa Vasile Cosarek, urmând să fie investit, în funcţia de “principal”, un tehnician de la şcoala de fotbal din Moreni: Vasile Silaghi. Acesta a fost secundul lui Silviu Dumitrescu la Chindia Târgovişte, în anul în care formaţia dâmboviţeană a promovat în Liga I. Totodată, pentru o etapă, a fost “principal” la Ceahlăul Piatra Neamţ, în prima divizie. Actualemente este consilierul pe probleme de sport al primarului din Moreni.

Odată cu noul antrenor, la echipă vor veni 5-6 jucători tineri, de perspectivă, toţi provenind de la formaţia de juniori republicani ai grupării din Moreni. De acum încolo vrem să creăm o formaţie tânără la Filipeşti, cu fotbalişti originari din zonă şi care doresc să se afirme pe scena celui de al treilea eşalon fotbalist al ţării“, ne-a declarat Morărescu. În schimb, George Niculuţ va rămâne la echipă, urmând să ocupe funcţia de antrenor secund.

De partea cealaltă, fostul antrenor, Vasile Cosarek a făcut şi el unele precizări: “În această vară mi-a expirat contractul şi nu am primit nicio ofertă din partea lor. În orice caz, dacă îmi mai solicitau serviciile puneam unele condiţii privind lotul de jucători, pentru că în acest campionat, dacă nu se retrăgeau cele trei echipe, atunci nu ştiu dacă ne salvam de la retrogradare cu fotbaliştii pe care i-am avut la dispoziţie”.

Ene costă 15.000 de euro

Din lotul actual de jucători ai echipei din Filipeştii de Pădure, doar câţiva dintre aceştia vor mai combate în viitorul sezon de Liga a III-a. “Cine va dori să rămână la noi, trebuie să accepte înjumătăţirea drepturilor financiare. Din sezonul 2008-2009, vrem să mergem pe principiul salariilor mici şi sisteme de premiere mari”, ni s-a confesat Morărescu. În ceea ce îl priveşte pe cel mai curtat jucător al Filipeştiului, atacantul Mihai Ene, edilul şef comunei din Filipeştii de Pădure ne-a spus că “cine va dori să-l transfere va trebui să achite suma de 15.000 de euro“. Trebuie precizat şi faptul că de servicile lui Ene s-au interesat Petrolul Teleajen Ploieşti, formaţie pentru care a evoluat ultima oară, şi Petrolistul Kaproni Boldeşti, ambele grupări de Liga a III-a. În orice caz, suma de transfer este una destul de mare, în condiţiile în care foarte multe echipe abia au resurse să-şi continue activitatea, darămite să mai achiziţioneze fotbalişti.

În altă ordine de idei, pe 1 iulie are loc reunirea lotului celor de la AFC Filipeştii de Pădure, prilej cu care se vor lămuri foarte multe aspecte. Tot până atunci, oficialii grupării de Liga a III-a vor trebui să achite restanţele financiare către antrenori şi jucători.

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!