UN MOLDOVEAN IN PROBE LA CONPET PLOIESTI

reunire_conpet_ploiesti În ultimul sezon al Ligii a III-a, din cadrul seriei în care au combătut formaţiile prahovene, primele două echipe clasate - în speţă Victoria Brăneşti şi Tricolorul Breaza - au promovat în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. Pe ultimul loc al podiumului de premiere s-a clasat Conpet Ploieşti, iar în mod teoretic această echipă poate fi considerată principala favorită la locurile ce permit accederea în Liga a II-a.

Astfel, ieri de dimineaţă, la stadionul de la Strejnic s-a reunit lotul formaţiei Conpet Ploieşti, la apelul tehnicianului Silviu Dumitrescu fiind prezenţi 21 de jucători. La capitolul sosiri nu pot fi menţionaţi decât Tudor şi Niţoi (ambii, de la AFC Filipeştii de Pădure), G. Oprea (Poşta Câlnău) şi R. Oşciuc (Republica Moldova), dar aceştia vor rămâne la Conpet Ploieşti numai dacă îl vor convinge pe antrenorul transportatorilor de ţiţei prin conducte.

Oşciuc a fost adus la gruparea de la Strejnic de către mijlocaşul Conpetului, Enescu, iar jucătorul de peste Prut trebuie să-l convingă pe Dumitrescu că reprezintă o soluţie pentru gruparea prahoveană. Conform spuselor jucătorului moldovean, acesta a evoluat, ultima oară, pentru o formaţie de Liga a II-a din Chişinău şi poate juca pe orice post de la mijloc în sus. Faţă de lotul care încheia pe podium ultima ediţie de campionat, la primul antrenament în vederea pregătirii sezonului 2009-2010 s-au aflat şi trei juniori din pepiniera proprie - Lică, A. Costache şi Diniţă, dar şi portarul V. Costache, fotbalist care în campionatul precedent a apărat culorile formaţiei Chimia Brazi.

Absenţe notabile

Din păcate pentru tehnicianul Silviu Dumitrescu, nouă jucători din vechea gardă nu s-au prezentat la reunirea lotului, iar şase dintre aceştia ar putea, ca din sezonul viitor, să nu mai combată pentru gruparea de lângă aerodromul de la Strejnic. Au lipsit, motivat, Gheba, Frâncu şi Baciu, toţi având de rezolvat unele probleme de ordin şcolar. În schimb, Ivan şi Iacob şi-au manifestat intenţia de a-şi continua cariera la gruparea Petrolistul Kaproni Boldeşti, Stăncesu a revenit la Petrolul, Livshits se află în probe la prim divizionara Pandurii Târgu Jiu, Chiriţă se pregăteşte cu Petrolul Ploieşti, iar Anania îşi caută echipă în Italia. În privinţa lui Iacob, Dumitrescu ne-a spus: “Ţin foarte mult la el, deoarece eu l-am reactivat şi l-am făcut să joace la un nivel ridicat. De aceea, am nevoie de el şi în campionatul viitor”.

Dumitrescu speră

Ca la fiecare început de sezon, incertitudinea planează în lotul transportatorilor de ţiţei prin conducte, în sensul că la primul antrenament sunt prezenţi foarte mulţi jucători necunoscuţi. Însă, tehnicianul Silviu Dumitrescu speră să creeze, ca de fiecare dată, un lot puternic care să se lupte pentru locurile fruntaşe, aşa cum s-a întâmplat şi în ediţia trecută de campionat, când gruparea a încheiat sezonul pe locul al treilea. “Sper să creez un lot de perspectivă pentru divizia C”, ne-a spus Dumitrescu, care a mai adăugat: “Pentru sezonul viitor sper să ne propunem un obiectiv mai îndrăzneţ, dar asta după ce voi purta o discuţie cu conducerea clubului”.

Până atunci, în perioada 15-25 iulie componenţii lotului vor intra în cantonament chiar la baza proprie de la Strejnic, perioadă în care vor avea programate şi câteva meciuri de verificare.

Lotul prezent la reunire

Portari: Bica, Dinu, V. Costache.

Jucători de câmp: Lungu, Dan, Creţu, Cioc, Enescu, Georgescu, Petre, G. Oprea (Poşta Câlnău), Ilioiu, Dorişor, Ştefan, R. Oşciuc (Republica Moldova), Tudor, Niţoi (ambii, de la AFC Filipeştii de Pădure), Bărbuceanu, Lică, A. Costache şi Diniţă (toţi, proveniţi din propria pepinieră).

FOTO: Enescu (stânga) l-a convins pe Osciuc (dreapta) să susţină probe de joc la Conpet Ploieşti

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!