LAURI PENTRU LAUB

Iulie 10, 2009 by Edi Moldovan  
Filed under Handbal, Stiri principale

dieter_laub Nu de puţine ori vorbele de duh ale românilor au acoperire şi în realitatea sportivă. Una dintre aceste “poveţe” spune că cine îşi uită trecutul nu merită să aibă viitor.

Tocmai de aceea, Dieter Laub, unul dintre cei mai buni handbalişti care au evoluat vreodată la Ploieşti nu poate fi uitat, chiar dacă- de la începutul acestei săptămâni- a părăsit această lume.

A lăsat în urmă mulţi prieteni şi foşti colegi care ştiu că ce a făcut Laub pentru handbalul ploieştean nu poate fi neglijat.

Dieter Laub a evoluat pentru Petrolul Teleajen Ploieşti, doar în Liga Naţională, între anii 1965-1975, venind la gruparea ploieşteană de la echipa Tehnometal Timişoara.

A jucat pentru Petrolul Teleajen în cea mai bună perioadă a handbalului masculin ploieştean, fiind un jucător emblematic pentru o grupare care a reuşit chiar să încheie campionatul pe poziţia a III-a. Şi nu oricând, ci în vremea în care România era campiooană mondială la acest sport. De altfel, Dieter Laub a “prins” şi un cantonament cu naţionala României din acea perioadă.

Chiar dacă era jucător activ la Petrolul Teleajen, Laub a fost, în paralel, şi antrenor la o grupă de juniori a formaţiei Palatul Culturii Ploieşti.

După ce a plecat de la Ploieşti a jucat pentru Ştiinţa Bacău,în oraşul lui Bacovia definitivându-şi studiile odată cu absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport.

După ce a încheiat conturile cu activitatea de jucător, Laub a fost arbitru în Liga Naţională, iar după 1990 s-a stabilit,  pentru o vreme, în Grermania, la Freiburg, acolo unde nu a putut să stea  departe de pasiunea de o viaţă- handbalul.

A revenit în România şi s-a stabilit în comuna timişoreană Periam, păstrând în permanenţă legătura cu foştii lui colegi de la Petrolul Teleajen.

Dumitru Dobre, Ştefan Niţoi, Ion Popescu, Ştefan Michelbach şi Mircea Anton nu pot uita momentele petrecute alături de Laub. Ei, dar şi inginerul Mircea Popescu - directorul Atelierului Mecanic Teleajen, acolo unde Laub şi colegii lui au fost angajaţi- vor ca numele celui care a fost Dieter Laub să nu fie uitat.

Comments

2 Comments on "LAURI PENTRU LAUB"

  1. Masini on Sâm, 18th Iul 2009 11:01 am 

    Oameni mari fara de care nimic din ce este azi nu ar fi fost. Cinstirea memoriei lor ar trebui sa ne fie deviza in fiecare zi.

  2. Radio FM on Mar, 21st Iul 2009 11:58 am 

    A fost un mare jucator, asa ca multi altii. Sa ne aducem aminte de ei, dar nu numai atunci cand ne parasesc.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!