2 LA 2 VA ASTEPTAM LA NOI

Mai 10, 2009 by redactie  
Filed under Baschet Divizia A, Stirea zilei

 

DECLARATII DUPA MECI:

Sebastian Ghita: ”Tot ceea ce s-a intamplat in faza semifinala, in special partea mai comentata si mai agitata. s-a intampla din cauza domnului Mircea Vulc. Cand spun asta ma refer la regia pe care a pregatit-o minutios inaintea inceperii meciurilor. Dansul a dirijat din umbra violentele, aranjamentele, tragerile la sorti si toate celelalte lucruri care ne-au facut sa devenim invrajbiti.
Sibiul are un pubic minunat dar agitatorii lui Mircea Vulc, care au lovit-o pe fetita lui Carutasu, care au aruncat in teren cu sticle cu apa inghetata, care au batut oficialii, care au intrat la vestiare si au dat cu spray lacrimogen la cabine si in sectorul galeriei noastre, nu au ce cauta intr-o sala de baschet. Pot sa afirm ca toate aceste lucruri au fost pregatite de catre Mircea Vulc si ca paza a fost retrasa intentionat tot de catre dansul.
Daca ne uitam la cele patru meciuri de pana acum vom constata ca deciziile pro / contra Sibiu sau Ploiesti au fost egale ca numar si importanta. Imi pare rau ca nu i-am auzit declaratia lui Schomers dupa meciul al doilea sau dupa jocul decisiv din sferturi cu U Mobitelco, atunci cand Stelian Banica a arbitrat.Imi pare bine ca a observat insa ca 5 atacuri de 24 de secunde au fost oferite de catre spectatori ardeleni, care au aruncat cu obiecte in teren. Nu vrem sa ne bagam in problemele dintre conducatorii Sibiului,. dar acuzatiile lui Schomers catre Mircea Vulc nu sunt reale. Vulc nu a luat tehnic, Matthews a facut un fault antisportiv, lovindu-l pe Carutasu in figura.
Sibiul a jucat bine si pastreaza sanse egale cu Asesoft in ceea ce priveste depasirea fazei semifinale. Ii asteptam pe suporterii ardeleni la Ploiesti, in conditii de deplina securitate
“.

Vladimir Arnautovic: ”Intotdeauna mi-am respectat adversarii dar nu pot sa nu recunosc ca m-a deranjat declaratia lui Schomer, la 0-2, cand a spus ca nu-i putem surprinde cu nimic. Stiu ca in Romania exista un proverb: nu spune hop pana nu sari parleazul. Ar trebui sa-l invete“.

Pentru Asesoft, acest meci a fost jocul 4 din semifinale. Pentru Sibiu, această partidă a fost finala de care nu au avut parte în ultimii 10 ani. În niciun moment, ardelenii nu au simţit că au o oportunitate mai bună. Este frustrant să te vezi egalat de la 2-0, chiar şi de o echipă mai valoroasă.

 

Înainte de statistici şi cronica acestui joc iată câteva aspecte mai interesante:
- suporterii ploieşteni şi echipa Asesoft au părăsit sala ajutaţi de jandarmi. O ploaie de sticle, scuipaţi şi alte obiecte aflate la îndemână ardelenilor au inundat terenul de joc. Fanii Atlassibului i-au aşteptat afară pe jucători, spiritele fiind calmate de şeful galeriei.
- la meci au fost prezenţi 40 de suporteri ai Asesoftului, membri ai fan-clubului. Fanii albi-albaştrilor au reuşit deseori să se facă auziţi. Jucătorii şi staff-ul le mulţumesc pentru suport şi îşi cer scuze că nu au avut timp să-i salute la final, fiind preocupaţi să-şi croiască drum spre vestiare.
- Stelian Bănică a fost cel mai apostrofat om din “Transilvania”. Ceea ce nu ştiu suporterii este că oficialii ploieşteni au rugat federaţia să nu-l pună pe Bănică la acest meci! După 8 ore de negcieri, Mircea Vulc a învins. Stelian Bănică a fluirat jocul 4.

 

Statistici:

Asesoft: Krauser 14, 4rec, 2pd; Hargrove 14; Burlacu 23, 9rec; Cepulis 13; Griffith 10, 8rec; Jones 5; Curtis 4.
Sibiu: Matthews 19, 10rec; Johnson 12; Brown 18; Harrison 8; Scott 13; Craciun 2; Kabengele 6

 

Iata articolul publicat de Mirela Cioraneanu pe ploiestiri.ro:

Asesoft duce semifnala în meciul decisiv
CSU Asesoft a câştigat partida cu numărul 4 a semifinalei cu Sibiu, scor 83-78, şi egalează la 2 scorul întâlnirilor cu ardelenii. Partida decisivă va avea loc miercuri, 13 mai, la Ploieşti, de la ora 19:00. Sibienii au început bine meciul, reuşind să conducă la pauză, după un coş marcat în ultima secundă. Ploieştenii au ieşit de la vestiare decişi să le aducă o bucurie celor 30 de fani sosiţi din Prahova şi au pornit lupta de urmărire.
Împinşi de la spate de Hargrove şi Burlacu, elevii lui Arnautovic au reuşit să revină abia în ultimul sfert. Atunci s-a declanşat nebunia în sala Transilvania. Fanii gazdelor au început să arunce cu diferite obiecte pe teren şi în jucători, acuzând arbitrajul brigadei conduse de Stelian Bănică. Cele două echipe s-au succedat la conducere, iar echilibrul s-a rupt după o fază confuză, când Matthews şi Căruţaşu au fost eliminaţi. Scor final 83-78 şi jucătorii alb-albaştrii au părăsit sala ferindu-se de obiectele aruncate din tribună. 

Nici fanii de la Ploieşti nu au avut o soartă mai bună, după un exces de zel al unui suporter sibian, care a folosit un spray lacrimogen, şi au fost nevoiţi să părăsească Sibiul sub escorta Jandarmeriei. Cel mai bun marcator al Asesoftului a fost Burlacu, autor a 23 de puncte(plus 9 recuperări), urmat de Krauser şi Hargrove, cu câte 14. Miercuri urmează meciul decisiv, iar antrenorii şi jucătorii Asesoftului trebuie să ţină cont că, aşa cum Sibiul a mai câştigat o dată în Olimpia, aşa o pot face din nou. Totuşi, ploieştenii sunt foarte aproape de a şasea finală consecutivă. Dado Arnautovic a declarat după meci, pentru Prahova TV: „Nu sunt mulţumit de joc, însă mi-a plăcut dăruirea jucătorilor mei. Nu cred că eliminarea lui Căruţaşu ne-a afectat, pentru că, odată cu el, a fost trimis pe bancă şi Matthews. Sper deosebire de celelelte meciuri, când americanul a fost eliminat, acum Sibiul nu a mai reuşit să se concentreze. Burlacu a fost, în momentele decisive, jucătorul care ar trebui să fie tot timpul”.

Sursa: csuasesoft.ro si ploiestiri.ro

 

Comments

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!