LA SAH DAM LECTII DE LA 8 ANI: EMILIA COMAN VA PARTICIPA LA CAMPIONATUL MONTIAL DE SAH PENTRU JUNIORI

Iulie 8, 2009 by redactie  
Filed under Sah, Stiri principale

emilia_coman_cupa_marginimii_2009 In perioada 4-5 iulie, a avut loc la Saliste in judetul Sibiu  turneul de sah pentru copiii sub 12 ani, intitulat “Cupa Marginimii” contând pentru circuitul Grand Prix Junior 2009.

Turneul aflat la a doua editie, s-a bucura de un real succes si cu o participare de invidiat. Nu mai putin de 9 jucatori cu ELO si foarte multi copii medaliati la campionatele nationale si internationale.

Printre aceştia s-a aflat şi ploieşteanca Emilia Florentina Coman în vârstă de 8 ani, care a obţinut premiul I la categoria fete 9 ani.

De menţionat este faptul că Emilia a câştigat medalia de argint la şah practic – fete 8 ani şi locul I la proba de dezlegări fete 8 ani, precum şi locul I la blitz fete 8 ani,  nu mai demult decât luna trecută la Festivalul Internaţional de la Eforie Nord  18-27 iunie, concurând alături de participanţi reprezentativi din ţara noastră şi din Republica Moldova.

Emilia este eleva la Liceul de Arta de Ploieşti, dar după ce şi-a descoperit această pasiune alături şi datorită domnului antrenor ing. Anutza Elefterie Laurenţiu, în cadrul Clubului Sportiv Conpet Ploieşti nu s-a mai dezlipit  de tabla de şah.

Ploieşteanca noastră participă la Centrele de Excelenţă organizate de Federaţia Română  de Şah şi este antrenată cu multă pasiune  de domnul antrenor Anutza.

Principalul concurs pentru care se antrenează în acest an Emilia este Campionatul Mondial de Şah pentru Juniori din Antalya-Turcia, unde va participa în noiembrie reprezentând România la categoria fete 8 ani.

Comments

One Comment on "LA SAH DAM LECTII DE LA 8 ANI: EMILIA COMAN VA PARTICIPA LA CAMPIONATUL MONTIAL DE SAH PENTRU JUNIORI"

  1. Cristiana Mirea on Lun, 31st Aug 2009 12:48 pm 

    Multa Bafta, atat pentru ea, personal, cat si pentru Romania.

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!