ASTRA PLOIESTI-RAPID BUCURESTI 3-1 (2-1)

August 31, 2009 by redactie  
Filed under Fotbal liga I, Stiri principale

astra_rapid Astra Ploiesti: Munteanu – Mihalache, Rohat, Oprsal, Crăciun – Seto, G. Vasile – Strătilă (Paulinho 69), Alexe, A. Stan (C. Vlaicu 90+2) – L. Ganea (G. Păun 87). Antrenor: Nicolo Napoli.

Rapid Bucuresti: Straton – Păun (Helder 46), R. Fernandes, M. Constantin, Mardare (Matici 60) – C. Lazăr – Cesinha, Spadacio, Bozovic – Răduţă (Buga 68), J. P. Pinto. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: C. Munteanu (83) / M. Constantin (13), R. Fernandes (73), Pinto (80).
Arbitri: Marian Bordean (Sibiu) – Miclos Nagy, Monica Rigo (Cluj).
Observatori: Adrian Ionescu (LPF – pentru organizare), Silviu Veronel Ioan (Galaţi – pentru arbitraj).
Stadion: Astra.
Spectatori: 4500.
Au marcat: Liviu Ganea (31), Marius Alexe (39 şi 54) / Vladimir Bozovic jogoscasinoonline.eu

Astra a învins sâmbătă pe Rapid, scor 3-1, şi a obţinut astfel prima victorie în Liga 1. Antrenorul Nicolo Napoli a obţinut prima vitorie, după ce a preluat-o pe Astra în urmă cu două etape, iar în urma superbului succes de sâmbătă seară, prim-divizionara ploieşteană a acumulat 5 puncte şi a părăsit ultimul loc al Ligii I. A fost o “lecţie de italiană” a lui Napoli, predată Rapidului, Astra arătând “ca-n vremurile bune”, apărată de şansă, exuberantă, unită, chiar dacă s-au făcut, din nou, destule greşeli individuale.

La una dintre acestea, făcută de Rohat,în minutul 24, Bozovic a şutat sub transversală, deschizând scorul, dar, ce avea să urmeze a întrecut aşteptările celor mai optimişti fani ploieşteni.

Revanşa ex-dinamoviştilor

Dacă în primele meciuri prestaţia unor jucători veniţi de la Dinamo, precum Predescu, Muşat, Chiacu sau Izvoranu a dezamăgit, ex-dianoviştii rămaşi la Astra au dat “recital” în jocul de sâmbătă, cuplul de ataca Alexe-Ganea dovedindu-se letal pentru galonata apărare a oaspeţilor, condusă de internaţionalul Marius Constantin, ridiculizat de câteva ori!

În min. 31, Liviu Ganea a spart gheaţa pentru Astra, cu primul gol din acest campionat al echipei din “9 Mai”. Ex-dinamovistul a şutat puternic de la 20 de metri, iar mingea a intrat în poartă, deviată uşor şi de Marius Constantin.

Apoi, s-a făcut 2-1, în min. 39, când Alexe a preluat frumos o pasă venită de la Strătilă, de pe dreapta, a şutat, iar mingea a intrat în poartă, deviată puţin şi de Fernandes. Până la pauză, oaspeţii au reclamat un penalty neacordat, la o intervenţie a lui Rohat în careu, aceasta fiind ultima fază notabilă. De la cabine a ieşit, parcă, o echipă ploieşteană şi mai matură, care s-a desprins pe tabelă în min. 54, când Alexe a şutat din mijlocul careului mare, după ce fundaşii centrali rapidişti s-au încurcat şi nu au reuşit să-l marcheze, fiind păcăliţi de “un-doiul” cu Ganea. Până la final, Astra a mai dat un gol, prin paulinho, dar centralul sibian Marian Bordean a dat fault în atac, la faza premergătoare, apoi, nu ar mai fi de remarcat decât cele câteva parade ale lui Cristi Munteanu, care au păstrat tabela la 4-1. Şi jocul foarte bun făcut de unii dintre jucătorii Astrei, fundaşul stânga, Crăciun, Oprsal, la marcaj, apoi japonezul Takayuki, mijlocaşul stânga Stan, Strătilă, pe partea dreapttă, care l-a ridiculizat pe Mardare şi, desigur, cei doi atacanţi, Ganea şi Alexe fiind remarcaţii meciului.

De azi la muncă

Jucătorii Astrei nu au avut decât o zi pauză, duă meciul cu Rapid, italianul napoli chemându-i astăzi la un antrnament special. Asta pentru că şedinţele de pregătire  nu vor fi conduse de el ci de secundul Emil ursu, care susţine examenul pentru obţinerea Licenţei “pro”, pe arena Astra, începând cu ora 9.30, în prezenţa şefilor de la Şcolile de Antrenori din Elveţia, Danny Rizer şi România, Mircea Rădulescu, acesta din urmă fiind şi invitatul Astrei la meciul cu Rapid.

Rapidişti bezmetici

Suporterii giuleştenii şi-au dat în petec la Ploieşti, provocând grave incidente, înainte de pauză, după golul de 2-1, marcat de Astra. Deşi aceştia erau despărţiţi de prahoveni de un gard despărţitor, dar şi de un sector liber de tribună, alb-vişinii au escaladat gardul şi au năvălit în rîndul gazdelor atacând spectatorii ploieşteni, câţiva dintre ei ieşind plini de sânge, din sectorul de galerie rezervat bucureştenilor aruncându-se cu scaune, beţe, bucăţi de gard şi petarde! Arbitrul Bordean a oprit meciul în minutul 42 şi a hotărît că el poate să continue după cinci minute în care jandarmii şi oamenii de ordine au reuşit să calmeze spiritele. Ordinul de evacuare a galeriei giuleştene, pregătit de jandarmi, nu a fost însă pus în aplicare, oaspeţii potolindu-se după acest incident, dar forţele de ordine vor studoa înregistrările video făcute de camerele de supraveghere ale arenei, pentru a lua măsuri, zilele următoare, cazul urmând să ajungă şi pe masa Comisiei de Disciplină, incindentele fiind raportate de către arbitru.

Alexe vrea să mai rămână

Autor a două goluri în victoria cu Rapid, Marius Alexe va afla astăzi dacă trbuie să se întoarcă la Dinamo, patronul echipei ploieştene, Ioan Niculae făcând eforturi pentru a-l ţine pe fotbalist, măcar până în iarnă la Ploieşti.  Atacantul a făcut unul din cele mai bune meciuri din cariera sa de până acum, marcând şi primele goluri în liga I! “Este cea mai frumoasă seară de când am început să joc fotbal. Înca nu ştiu dacă mă voi întoarce în Ştefan cel Mare. Un lucru e sigur, nu vreau să mai evoluez la Dinamo II, vreau să joc cât mai bine în Liga I. Astăzi e prima noastră victorie şi mă bucur mult, chiar m-am gândit aseară cum ar fi să marcăm eu şi Ganea”, a declarat jucătorul Astrei.  Patronul Niculae a intuit eroul meciului, cu o zi înaintea partidei el sunându-l pe Alexe, din străinătate, pentru a-i întări moralul!

Napoli felicitat de Niculae

Patronul Astrei, Ioan Niculae nu a asistat la prima victorie a echipei sale în liga I, în acest sezon, omul de afaceri fiind plecat din ţară. El a “înroşit” însă telefonul, pentru a fi la curenbt cu desfăşurarea meciului, apoi, la final, a ţinut să-l felicite pe Napoli, tot telefonic”.

Italianul de pe banca Astrei a dezvăluit ş ice a cerut echipei în pauză, când conducea cu 2-1: “le-am spus să continuăm jocul în aceeaşi notă. Să intrăm concentraţi, să căutăm să înscriem. Avem un lot pe care trebuie să îl completăm. Trebuie să aducem jucători care să aducă un plus de experienţă şi care să joace direct în divizia A.  Această pauză de campionat e foarte bine venită. Victoria a fost însă a întregii echipe. E posibil ca venirea mea să fi produs un şoc pozitiv care a adus această schimbare în atitudinea jucătorilor Astrei” – a declarat Napoli.

Nae Manea în loc de Hizo

Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo a fost foarte afectat de rezultat, el nefiind present la conferinţa de presă, după ce i s-a cerut demisia, de către fani. În locul său a venit Nae Manea, care a declarat: “Jocul a fost unul modest. Dacă până acum Rapidul a fost apreciat ca joc, de data asta am pierdut meritat pentru că n-am jucat nimic. E o situaţie dificilă pentru noi. Am întâlnit un adversar care nu a jucat mare lucru în acest sezon, nu a marcat, dar aacum, a înscris trei goluri în poarta Rapidului. Sper să fi fost doar un accident. Deşi am condus, am luat trei goluri, lucru care ne dă foarte mult de gândit. Echipele se motivează altfel atunci când întâlnesc Rapidul, iar victoria gazdelor este una meritată” – a spus Manea, ironia sorţii făcând ca, chiar fiul său, Florin Manea să fie impresarul ce-l consiliază pe Napoli, antrenorul Astrei fiind şi pe lista Rapidului, acum câteva săptămâni!

Sursa text si foto: www.fcastraploiesti.ro

Comments

One Comment on "ASTRA PLOIESTI-RAPID BUCURESTI 3-1 (2-1)"

  1. mese on Mie, 2nd Sep 2009 1:11 pm 

    Ce prestatie jenanta pentru Rapid :(

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!